Éjfeli Bál

Jelenlegi hely

Ismertető

A kilenc kompozíció közül négy nagyobb lélegzetű „micromusical”, ezek mindegyikéhez egy-egy bevezető szám is készült. Jellemző az album számaira az irodalmi kötődés. Az Éjféli bál Mihail Bulgakov Mester és Margarita című regénye alapján készült. Az Iskarióti Júdás és a Fáraó című szerzeményeket Robert Graves Jézus király és Boleslaw Prus A Fáraó című regényei ihlették. A Máté 26:47 részletet tartalmaz  Máté evangéliumából, míg az  Eggyé válok az Istennel-t a Halottak könyve inspirálta.
 
Az „Éjféli bál” címadó dal HD videoklippje megtekinthető a Youtube-on: http://youtu.be/KW6C4gmeklg (Lostikipictures produkció)
 
Az ANDROID tagok munkáját kiváló előadók segítik. Közreműködik Turi Lui Grammy díjas énekes, Bányoczky Nóra, Kisfaludy Zsófia, Törő Ildikó (ének), Pásztor Anna és Vranyecz Artúr (próza). 

 

Project Details

  • Diszkográfia

Related Projects

 

 

Rólunk

Az Android együttes progresszív rock-ot (neo prog) játszó zenekar. Jelenleg főleg kvertett formában játszunk, az  eddig elkészített és megjelentett négy albumunk anyagából, gyakran vendégelőadók közreműködésével. Eredetileg 1980-ban alakultunk, hosszabb szünet után 2008 óta folyamatosan zenélünk.  Zenénkben ötvözzük a progresszív rock, klasszikus rock, népzene és a klasszikus zene elemeit is.