East of Eden Revisited LP/CD/DVD

Jelenlegi hely

Leírás

2019-ben a Gramy-H Kft Quality Vinyl Projects kiadójának gondozásában jelent meg az East Of Eden Revisited vinyl album, mely a zeneanyag 5 legfontosabb darabját tartalmazza.

Az Android a teljes zeneanyagot újra felvette, így lett a címe East Of Eden Revisited.

A zenekar a kiváló minőségre szakosodott kiadó útmutatásait követve rögzítette tökéletes hangminőségben az albumot, melyet aztán Barabás Tamás, a QVP nemzetközileg is elismert hangmérnöke, kevert ki és készített masztert az audiofil kiadáshoz. Az újrajátszott East Of Eden szvit azonban nem csak a hangminőség miatt került magasabb szintre, hanem a zenekar a darabokat újrahangszerelte, beépítve a több mint 10 éves folyamatos játszás során kiérlelődött fejlődést.

2019. őszén CD-n is kiadásra került a kiadó gondozásában az album. Ezen a vinyl változat 5 kompozíciója mellett az eredeti East Of Eden teljes anyaga, azaz mind a 7 kompozíció helyet kapott.

A zenekar elhatározta, hogy az albumot elérhetővé teszik nagyfelbontású audió formátumban, sztereó és surround hangzásban egyaránt. 24 bit /96 kHz sztereó wav, 24 bit / 96 kHz 5.1 DTS és Dolby Digital 5.1 hangsávokat is találunk a lemezen.

Tőzsér József 2 új szerzeményt is komponált a DVD változatra, ezzel 9-re emelve az East Of Eden Revisited darabjainak számát. A felvételek ismét a megfelelő gondossággal készültek, Barabás Tamás pedig elkészítette a nagyfelbontású sztereó és surround keveréseket is, a Gramy Recording Stúdió nemzetközileg is elismert műhelyében.

Az audio trackek mellett video extrák is találhatók a lemezen. Összesen 6 kompozícióhoz készültek videó klipek, melyekhez szintén sztereó és 5.1-es hang is tartozik. A videó extrák mellett egy audió extra is meghallgatható a kibővített kiadásban. 2011-ben szimfonikus zenekarral is felvették a XVIth Century Hungary kompozíciót, melyhez 2020-ban készített extra hangsávokat Tőzsér, Mező és Dudás.

 

Track lista

Pre-Prelude, Prelude, Flying a Kite, East of Eden, XVIth Century of Hungary, Little Mirror
Mirror Image of a Dream, Lost Love, Apocrif

 

Videó Extrák

Pre-Prelude /Prelude, Flying a Kite, East of Eden, Lost Love, Mirror Image of a Dream
XVIth Century of Hungary Symphonic Version – audio only

Nyelvek

 
 

 
h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

 

 

Rólunk

Az Android együttes progresszív rock-ot (neo prog) játszó zenekar. Jelenleg főleg kvertett formában játszunk, az  eddig elkészített és megjelentett négy albumunk anyagából, gyakran vendégelőadók közreműködésével. Eredetileg 1980-ban alakultunk, hosszabb szünet után 2008 óta folyamatosan zenélünk.  Zenénkben ötvözzük a progresszív rock, klasszikus rock, népzene és a klasszikus zene elemeit is.